Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2007 11:13 - Журналисти и студенти на посещение в ЕП
Автор: nmladenov Категория: Политика   
Прочетен: 6624 Коментари: 7 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
От 27 до 30 ноември в Брюксел ще бъдат 16 русенски журналисти и 19 студенти от специалност Европеистика. Те са тук по моя покана, за да се запознаят с работата на Европейския парламент.    Групата на журналистите включва представители на 3 местни ежедневника, 1 кабелна телевизия, 3 локални радиостанции, 3 регионални интернет медии и 6-ма кореспонденти на водещи национални медиив Русе.    Групата на студентите се състои от авторите на най-добрите есета, участвали в провелия се конкурс за есе по една от следните теми: “Вътрешен пазар”, “Защита на потребителите “ и “Външна политика”. 14 от бъдещите висшисти се обучават в Русенски Университет “ Ангел Кънчев” , а останалите 5 следват в Софийски Университет “СВ. Климент Охридски”.    Посещението ще започне във вторник с официална програма в ЕП за посетителска групи, следвана от обяд. Журналисти и студенти ще се срещнат депутати от европейската десница, както и с българската делегация в ЕНП-ЕД. Организирани са и срещи в Европейската комисия, където ще се запознаят отблизо с работата на кабинета на Комисар Меглена Кунева.   В четвъртък групата ще наблюдава на живо пленарната сесия на Парламента, като преди това ще има възможност да присъстват и на заседание на Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите. Планирани са и срещи с българските изследователи от Центъра за европейски политически изследвания (CEPS) и с Постоянното представителство на Република България към Европейския съюз.



Гласувай:
0



1. анонимен - Защо в четвъртък, нека да са на сесия ...
26.11.2007 18:28
Защо в четвъртък, нека да са на сесия в сряда - тогава ще се гласуват по разписание телевизионната директива и хартата за основните права. Поне гласуването на хартата да гледат.
цитирай
2. zemaria - Аха,
26.11.2007 20:21
Тва да нахраним журналистите ли се нарича-нали така казваше г-жа Михайлова. Обаче!
В Русе няма три местни ежедневника, а само два-ако могат да се нарекат така изобщо. Едва ли има по слаби, беззъби и нещастни издания в цялото Северно полукълбо от тези т.н вестници. А откъде измислихте третия?
В Русе кабелна тв няма-има фирми, които предават ТВ по кабел. Цели две. Разликата е съществена-както между магаре и мерцедес.Три интернет медии? Тук пак има изхвърляне-аз се сещам за една, хайде, нека са две. От вас чувам, че има шест кореспонденти на национални медии, мислех, че са двама-трима-баси случая. Нейсе-запуши я.
Да наречеш тази мързелива и бездуховна кохорта хора медии, само щото си вадят хляба с нещо около журналистиката, е все едно да наречеш Радка -Пиратка възторжена ода за Европа. И така продължаваме затъването. Уважаеми г-н Младенов, да наричаме нещата със собствените им имена е първото условие за политик. Ако не сме честни към себе си-как бихме били честни към избирателите? Апропо, преди три години ви зададох 9 въпроса по време на онлайн разговора с читателите на вестник Сега. Вие отговорихте на 4 от тях. Ще Ви припомня само единия-Костов, проклятие за СДС или спасител. Още ли мислите, с оглед на това, че вече сте избран от друга партия, че е най-успешния министър -председател, както отговорихте тогава? А дали патрона на Вашата сегашна партия мисли така?
цитирай
3. igwelgs - Зя чия сметка е екскурзията и с каква цел.
26.11.2007 23:28
Солидна група от 35 души ще направят екскурзия до администрацията на ЕС. Така поне се разбира от публикацията. Официалните екскурзии в ЕС едва ли показват целите и същността на дейността на администрацията. Срещата с г-жа Кунева може да стане и в София. Явно посещението е награда, която някои връчва или пък е аванс за политическа подкрепа на определена политическа партия в страната и в ЕП.
Естествено и подборът на екскурзиантите е в съответствие с тази цел.
Впрочем, въпреки масата публични изяви на висши администратори на ЕС и огромната книжниня произвеждана от бюрокрацията на Съюза упорито се премълчава въпросът за това чии интереси обслужва ЕС. Това че това не са интересите на мнозинстното граждани на Съюза е ясно като слънчев ден. Ремонтираният договор няма да бъде подлаган на референдум. Защо? По същата причина, по която 18 години в България не се провежда референдум - да се запазва и укрепва диктатурата на финансово-промишлената олигархия. Ще зададат ли екскурзиантите някому въпроса защо се избягва референдума за модернизирания договор - псевдоконституция на ЕС. Ще има ли кой да им отговори и да твърди, че в ЕС има демокрация.
цитирай
4. анонимен - Орел, рак и щука
01.12.2007 05:54
Защо винаги става така в България? Вместо да обединим усилията си, всеки тегли към своята черга? Когато някой се опита да направи нещо смислено и позитивно, народът скача, сочи го с пръст и го линчува. николай Мчладенов даде един европейски урок. но не на журналистите. Те са твърде заети да се ровят в доклади, защото именно те с цената на много безсънни нощи препрочитаха предпазни клаузи, а през деня разчитаха екшън плановете на управляващите. Журналистите износиха на гърба си присъединяването ни към Обединена Европа. Да се говори, че пътуват до Брюксел на екскурзия, е меко казано, цинизъм. Николай Младенов се оказа човекът, нашият представител в Европа, който оцени този труд по достойнство. Нещо повече. Дава възможност на тези, които ни информират ежедневно, да се докоснат до мястото и хората, които са ни представили обективно, и то от разстояние. В същото време нашият европейски депутат успя да заведе там, в Брюксел, студентите по европеистика. Даде шанс на младите хора да видят реално това, за което четат в дебелите книги. А що се отнася до злобните излияния до този момент, мога единствено да обобщя с нашата, типично по балкански фраза: "Не е важно аз да съм добре, ами на съседа да му е зле". Ами като толкова ви се ходи на екскурзия, напомням, че вече сме част от Европа. Ако никой евродепутат не ви покани и ако можете финансово да си го позволите, в Европейския парламент ще ви приемат и без да сте част от посетителска група.
цитирай
5. анонимен - Направо не е истина колко злобеят хората
04.12.2007 08:58
Г-н Младенов, първо искам да Ви благодаря за възможността да посетя европейските институции в Брюксел. Относно по горните коментари, особено на igwelgs, нямам думи. Това хората да не са информирани достатъчно и да говорят наизуст, за съжаление е често срещано в България.
цитирай
6. 100jan - Европеистика е наука, която?
19.12.2007 19:01
Която се занимава с... с какво се занимава тази наука?
цитирай
7. анонимен - Право в десятката
22.12.2007 20:04
Поставеният въпрос е точно в десятката на проблема
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmladenov
Категория: Политика
Прочетен: 929646
Постинги: 87
Коментари: 633
Гласове: 1350
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол