Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2009 14:16 - Въпрос към читателите на моя блог
Автор: nmladenov Категория: Политика   
Прочетен: 10713 Коментари: 9 Гласове:
0



Довечера (14 април) ще участвам в Референдум (БНТ 20:55). Темата е "има ли доверие в младите политици"

- лесно ли се доверяват партиите и избирателите на нови лица в политиката

- къде младите политици имат по-голям шанс за изява – в голяма или по-малка партия

- рисковано ли е за държавата, ако в парламента и правителството влизат хора, които нямат опит в политическите игри

 

- според вас на кого биха вярвали хората на известно лице или на напълно неизвестно

 

- какво може да накара човек с преспективна кариера и добра заплата да влезе да се занимава с политика

 

- трябва ли да е доказан професионалист в своята област младият политик

 

- помага или пречи опита и стила на по-възрастните колеги

 

- възрастта или идеите имат значение в политиката

 

- защо развитите европейски демокрации се доверяват на по-опитни политици  

 

- според проучване на НЦИОМ хората очакват от политиците преди всичко да бъдат активни и амбициозни, какви други качества трябва да притежава един успешен политик

 

- с какви трудности се сблъсквахте в началото на кариерата си

 

- има ли нужда България от ново поколение политици

Какво мислите? Ще се радвам да прочета мнението ви.



Тагове:   дебат,   референдум,


Гласувай:
0



1. анонимен - мнение
14.04.2009 14:46
-всички юпита имат място само и единствено в администрацията, но не и в политиката!
-политика е преди всичко "генералист" трябва да разбира от всичко достатъчно професионалистите да се развиват и издигат в държавната служба; в Б-я не правим разлика м/у образование и квалификация 1то е фундаментално 2то се придобива за месец-два .... ВУ дават образовнаие, не бизнес-машини
-смяната на поколенията става по естествен ред тако е било, тако ке бъде...останалото са изкуствени машинации водещи до плачевни последствия става въпрос за можене и неможене т.е. ако младите немогат да изместят старите значи 2рите все още знаят и могат повече
цитирай
2. sisithebest - ...
14.04.2009 14:48
България е достигнала до такова ниво, че просто никой не вярва на политиците. Младите политици също се сблъскват с огромно неодобрение. Кой на кого е зет/съпруг/дъщеря/брат/роднина... дори и да е ново лице, той пак е свързан по някакъв начин с този, който го представя. Според мен в момента хората много повече биха имали доверие на някой, който се е доказал в своята област, който се интересува повече от самите проблеми и тяхното решение , от колкото от лични облаги. Един такъв млад политик не трябва да е част от никоя партия. Той не трябва да се опетни от корупцията и мръсотията на старите партии и политици. Да, България има нужда от едно много по-добро поколение политици - такива, които ги е грижа за хората и самата държава!
цитирай
3. анонимен - Referendum
14.04.2009 16:43
Приятно е, когато човек види комуникация с избирателите си.
Ще споделя своите виждания за младите политици и мястото им в политиката.
Като за начало ще кажа, че нямам представа от тоталитарната власт, а от ретро-снимките, които съм гледал виждамче пожизнени членства на една и съща партия и разкази за напикаващата се Цола Драгойчева. Всичко това не ми се връзва понятието за политика. Младостта в политиката не е порок. По-добре млади политици, които не са видели този тип управление, отколкото помнещи априлския пленум. Имам против и децата на участниците в него.
Иска да има политици, които работят е една област и разбират от нея. Искам да знам кой е специалист във външна политика, кой в екология, кой познава енергетиката. И да поемат отговорност за това, което вършат- един път в месеца се публикува на блога какво е направено. Определено опитът е важен, но в нашия контекст най-често става дума за политици, които са опитни предимно във въртене на обръчи. Но го има и проблемът с непредставителността-погледнете разпределението на населението по възраст. Множеството "зрели" хора избират техни набори.
Мисля си,че младите политици дълго време ще се борят за своето място. Именно защото към тях се подхожда с недоверие.
Дай Боже повече гласуващи с ЕГН, започващо със седмица!
цитирай
4. tsv - Много интересни въпроси поставяш
14.04.2009 20:32
Много интересни въпроси поставяш. Може би възрастта на отговарящите ще има значение, вероятно и моя отговор е повляян от моята възраст, но аз на "лапета" с жълто около устата не се доверявам. Също и на мумии, чиято деменция може и да не личи на пръв поглед, ама се усеща.
Относно опита - когато ми се е налагало да си подбирам хора, съм гледала хора с определен брой години положителен опит. Тоест не хора с опит въобще, защото това, че 10 години е вегетирал в някаква мизерна фирма е отрицателен опит, който е вреден. Не се доверявам на стари амортизирани муцуни - 100 пъти един и същи евтин трик се опитват да пробутат.
Моят опит не е от политиката, а от живота и бизнеса като цяло. За мен за по-важни идеите, отколкото опита. Но идеи без опит също не върви - нагледала съм се точно на всякакви "лапета" на по 20-25 години, но които морето им е до колене и ще издавят всички заедно със себе си.
Да поясня - аз самата съм била на сравнително висока длъжност, когато бях на 26-27 години, което за моето поколение си беше изключение и тогава възрастта определено ми създаваше проблеми, защото хората не ме възприемаха насериозно (въпреки няколкото килограма грим и официалното облекло). От друга страна, като се сетя аз самата колко ламерски грешки съм правила, които сега и посмъртно няма да направя, трудно е да твърдя, че опитът няма значение.
Може би затова си мисля, че има някаква приемлива комбинация идеи-опит. Или по-точно как натрупването на опит да не убие генерирането на идеи.
цитирай
5. анонимен - za satrostta i udovolstvieto da si mlad ;-)
23.04.2009 11:33
4etoh tezi seriozni kometari i re6ih da razvedria dialoga s malko usmihnati citati...politikata ne triabva da se prevra6ta v sku4no i nepriatno zanimanie. Gledah 4ast ot televizionnoto predavene...absoliutna skuka...i ne razbiram kakvo ob6to imat tezi vaprosi s moia zivot i moeto ezednevie...Politikata v kraia na krai6tata e vapros na vzemane na re6enia "Koi polu4ava kakvo kak?" Niama za6to da se praviat slozni i uspiva6ti predavania i da se praskat gre6ni pari na viatara.
A za starostta i udovolstvieto da si mlad...
"Inside every older person is a younger person--wondering what the hell happened."
-- Cora Harvey Armstrong
"The hardest years in life are those between 10 and 70."
-- Helen Hayes (at 73)
"Old age ain’t no place for sissies."
-- Bette Davis
"Thirty-five is when you finally get your head together and your body starts falling apart."
-- Caryn Leschen
"If you can find a path with no obstacles, it probably doesn’t lead anywhere."
-- Frank A. Clark
"I'm looking forward to looking back on all this."
-- Sandra Knell
the Angeal of Youth
цитирай
6. giorgiocbr - Моето мнение, както и на Чърчил и г-н Борисов,
12.05.2009 21:19
Е че партиите, и то партиите с традиции и история а не политическите еднодневки, са най-добрия модел за влизане и издигане на млади качествени хора. Затова съм по-скоро привърженик на двуполюсния модел, отколкото на рояците неясни субекти.

Колкото до мотивацията на младите хора за влизане в политиката, според мен такава за момента почти изцяло липсва, и от това страда цялата политическа система. Това е и една от причините за ниската избираттелна активност - до болка познатите и компроментирани стари муцуни.

Виновни за положението с младите хора в политиката се тези, които направиха "политика" мръсна дума, и думата "политик" синоним на думата "крадец". За да не ставам празнословен, визирам БСП и най-вече ДПС, при които всяко едно движение в партията, издигане и номиниране за отговорна длъжност, е свързано с конкретни парични суми и принос в черната партийна каса.

Как да попаднат млади хора в листите, при положение че там попадат "личности" като Фидел Беев, Христо Бисеров, Румен Овчаров, Корнелия Нинова и Румен Петков?

С нетърпение очаквам изборите!
цитирай
7. анонимен - Младенов, кажи з апарите
13.05.2009 20:29
Младенов, нагъл и безочлив тип си. Крадлив, невъзмутим и дегенерат. Кажи за парите, които взе от ТИМ 2003, за да издигнете с Надка неизбираемата Ванухи Арекелян за кандидат на СДС за кмет? 200 000 долара в една кутия, нали така беше? Проклет да си евнухо скапан.
цитирай
8. анонимен - Елате
26.05.2009 22:48
елате в моя блог politition.blogspot.com
цитирай
9. nebularon - Ей сега ще ти кажа аз... :D
23.07.2009 23:06
- лесно ли се доверяват партиите и избирателите на нови лица в политиката / На симпатичните и с остра мисъл - да!

- къде младите политици имат по-голям шанс за изява – в голяма или по-малка партия / Сега ще ти кажа нещо, свързано с въпроса: На малка сцена се пее с много повече чувство, отколкото на голяма! Надявам се да хванеш нишката на думите ми ;)

- рисковано ли е за държавата, ако в парламента и правителството влизат хора, които нямат опит в политическите игри /Визираш себе си, бас хващам... Та това може да се окаже печелившата ти карта ;) изиграй я правилно и се наслаждавай на позитивизма, който вдъхваш..., въпреки креслото ти :D


- според вас на кого биха вярвали хората на известно лице или на напълно неизвестно / Известните лица са известни не само с добро. Неизвестните са pure мъгла... :) обичам изненадите, искам подарък за Коледа, може и пушка :D


- какво може да накара човек с преспективна кариера и добра заплата да влезе да се занимава с политика / Пак ли визираш себе си, а? Май сам си си задавал този въпрос N пъти и си стигнал до консенсус със собственото си подсъзнание... Сигурен съм, виждам те в политиката, няма как иначе.. :)


- трябва ли да е доказан професионалист в своята област младият политик / Не. Това е като обявите за работа "До 25 години, с 10 години стаж по специалността". Даден ти е шанс, имаш достатъчно време да се докажеш като политик, силна личност с хъс и желание за адекватна промяна.. Сеш' ли се?

- помага или пречи опита и стила на по-възрастните колеги / Опитът по никакъв начин не може да пречи! Той може само да помага на по-младите, сега навлизащите в сериозната политика! Като един млад политик, имаш уникалната възможност да се изучиш от всички грешки от ВЕЛИКИЯ опит на своите предшественици.. Виж, стилът е друго нещо.. Бъди уникален сам по себе си. Иновативен.


- възрастта или идеите имат значение в политиката / Много се дразня като ми каже някой чичко/батко "Малък си, кво си видял?!?" Хвана логиката, нали? Ти ми кажи к'ви са идеите ти, аз ще ти кажа дали струват...


- защо развитите европейски демокрации се доверяват на по-опитни политици / Защото в развитите европейски демокрации хората са слепи! Те живеят добре, това ги интересува... Там също се краде, там се краде стабилно, но никой - нищо не знае и нищо не се чува.. (добре, почти нищо) Няма ги младите, нахъсаните, по-неопитните, които да се пречкат на системата за прибиране на пари :) Поне така смятам аз, па може и да греша...


- според проучване на НЦИОМ хората очакват от политиците преди всичко да бъдат активни и амбициозни, какви други качества трябва да притежава един успешен политик / Pure чувство за хумор.. Ахаехах :)


- с какви трудности се сблъсквахте в началото на кариерата си / "Ти от вчера дойде и вече много ти знае устата"... Ах, велика моя кариеро, бъдеще мое :D


- има ли нужда България от ново поколение политици / Не ме кефи тоз въпрос... Задаваш отговори. Поне сложи едно "Защо?" Да мога да се изкажа неподготвен и по този въпрос...

Хайде, и още анкети да пуснеш, много обичам да попълвам лексикони.. Харесай си подарък и ще го пусна в плика "подари ми нещо".

Сполай ти и бъди здрав,

С.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmladenov
Категория: Политика
Прочетен: 928917
Постинги: 87
Коментари: 633
Гласове: 1350
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол