Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2009 23:08 - Посещение на българските военни гробища в Македония
Автор: nmladenov Категория: Политика   
Прочетен: 8604 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 08.04.2009 23:16


На 9 и 10 април, заедно с евродепутата Евгени Кирилов ще пътуваме за Република Македония, за да се запознаем със състоянието на българските военни гробища там.

 

Поводът за посещението ни е все още липсата на отговор на поставяните от години въпроси за възстановяване и опазване на българските военни паметници и гробища в Македония. През февруари месец тази година се чу за тревожни намерения за изваждане костите на българските офицери и войници от двете войни, почиващи в български гробища и тяхното препогребване в обща костница.  И двамата още тогава повдигнахме въпроса пред Европейския парламент за нецивилизоваността на подобен акт и поискахме въпросът да бъде отнесен към Македонските власти на най-високо ниво. Можете да видите изказването ми по въпроса на Youtube. В него заявих, че българското и европейското обществено мнение намират подобни намерения за абсолютно неприемливи. Според мен Европейският парламент би следвало да обърне внимание на правителството в Република Македония, че подобен тип изявления не трябва да остават без отговор от страна на властта.

 

По време на двудневната визита ще се запознаем на място със състоянието на българските военни гробища в Ново село, в с. Дедели, в Църничани и в Дойран, като и с паметника на полковник Каварналиев. Те се намират в Битолска област, на територията на Преспанско-пелагонийската епархия.  Освен това, възнамеряваме да посетим британски, френски и гръцки военни гробища около  Валандово и Скопие.  

 

През втория ден имаме срещи с представители на македонското правителство. Смятам да поставим въпроса за състоянието българските военни паметници и гробища на пред външния министър Антонио Милошоски, вицепремиера Ивица Боцевски, председателя на Комисията по европейските въпроси в македонския парламент Петър Арсов, както и пред зам.-министъра на труда и социалните грижи Спиро Ристовски. На срещите ще бъде обсъдим и напредъка на Македония в процеса на интегрирането й в ЕС, за което сме предвидили и среща с представители на Европейската комисия в Скопие.





Тагове:   николай,   скопие,   Младенов,


Гласувай:
0



1. анонимен - македонски българин
11.04.2009 03:10
Г-н Младенов, много се радвам че сте толкова ангажиран и активен по въпроса със съхраняване на българщината в Република Македония.
Делото Ви е в полза роду!
Пожелавам Ви успех на предстоящите избори за Европарламент и искрено се надявам да бъдете избран отново за евродепутат, майка България има нужда от вас.
Бог да бъде с вас и със семейството ви!
цитирай
2. анонимен - grobista
11.04.2009 18:10
Vie gospodine Mladenov dolgo vreme se trudite da gi spasite grobovite na bugarskite vojnici vo Makedonija. Toa e vase pravo i sosema jasno treba da se borite za toa.
No, toa sto me zacuduva vie nikade dosega ne ste spomnale za grobovite na padnatite borci vo site grcki vojni.
Znaci li deka vo Egejska makedonija nema grobovi,ili pak grcite gi odrzuvaat im palat sveki i se sto treba.
Pri site moi poseti vo Grcija jas ne vidov nitu eden grob, so slavjansko ime, bilo toa da bil voen ili gragjanski.
Boris
цитирай
3. анонимен - Продължавайте така
26.06.2009 09:24
Г-н Младенов.
Тя наистина е хубаво да видите своите усилия в това отношение. Част от речта ти разположение по Можете тръбата е ясно показват вашата дълбока загриженост и обич "в България. Просто искат има известна <a href="http://www.webdevforums.com/dedicated-hosting.html"> посветен хостинг </ A> serivce като вашата пълна реч там. Желаем ви успех на всички в избори и да се надяваме, че ще носят същия ентусиазъм в парламента да реши този проблем, който да е за дълго очакване сега.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmladenov
Категория: Политика
Прочетен: 928926
Постинги: 87
Коментари: 633
Гласове: 1350
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол