Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2009 20:14 - За лъжите на социалистите - част 1
Автор: nmladenov Категория: Политика   
Прочетен: 5260 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 05.04.2009 01:43


В провелия се по БНТ дебат вчера "екипът" на БСП заля зрителите с много приказки за светлото бъдеще и розовото положение в България. Един въпрос остана да виси във въздуха - добре де, след като всичко е толкова добре в България, защо хората са недоволни? Никой не оспорва историческото постижение страната да стане член на ЕС, но две години след като станахме част от Европа нищо в България не се е променило. Нито заплатите им са по-високи, нито животът им е по-лесен. Вместо да се съсредоточи върху проблемите в здравеопазването, правосъдието и престъпността, БСП и сие. изгуби две ценни години, в които можеше наистина да остане в историята не като "най-корумпираното управление на страната", а като управлението, което успешно използва новите възможности в Европа, за да помогне на хората да живеят по-добре. Тези неща вече и децата ги виждат в България. Поводът за писмото ми е друг обаче. 

В дебата г-жа Йотова, в характерния за нея и абсолютно неподходящ за дама, стил развя най-малкото една лъжа, на която аз не мога да не реагирам. Защото напоследък българската политика се превърна в абсолютно празноговорене, в което никой не се интересува от фактите. Това изкривяване е много опасно. Опасно е за всички, които все още вярват, че във всеки дебат трябва да се основава на факти. Ето за какво става въпрос:

Йотова: "Вашите евродепутати например, когато гласувахме в ЕП да има специални, по-ниски цени за електроенергия и на газ, на крайните потребители, за които толкова много говореше господин Борисов тази вечер, единствени от цялата българска делегация против гласуваха само членовете на ГЕРБ"

През юни 2008, Европейският парламент гласува доклад за Европейска харта за правата на потребителите. Дискусията беше част от общия дебат по т.нар. енергиен пакет, който включваше няколко директиви за либерализацията на пазара на газ и електричество в Европа. 

Въпросът как да се осигури електричество и газ на хората в неравностойно социално положение беше един от основните. Тезата на европейските социалисти, включително и на г-жа Йотова, бе че трябва да има т.нар. "социални тарифи". С други думи - компаниите, които продават ток или газ, трябва да ги продават по-евтино на по-бедните. Логичен е въпросът, от къде ще дойдат парите за това и отговорът е един - от сметките на всички останали! 

Тезата на десницата беше, че е работа на държавата - чрез нейната социална политика, да подпомага най-слабите в обществото. В пленарния дебат на 17 юни 2008, на който г-жа Йотова явно не намерила време да присъства аз ясно заявих, че "отговорността за защитата на социално слабите потребители е в ръцете на държавата: затова всички плащаме данъци". Същата теза бе застъпена и от други колеги в Европейския парламент. Именно затова аз лично внесох текст, който беше одобрен от Европейския парламент и гласи следното: 

"чл. 25 Изразява съжаление от факта, че уязвимите потребители на енергия имат сериозни проблеми, които трябва да намерят специално разрешение в националните системи за социална сигурност или чрез предприемане на равностойни мерки."

Още на гласуването на доклада в Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите, г-жа Йотова и цялата група на социалистите не подкрепиха доклада. Той получи 21 гласа "за", 0 гласа "против и 16 гласа "въздържали се". Няколко седмици по-късно тя и нейните колеги подкрепиха абсолютно същия текст в пленарна зала. Интересна метаморфоза и интересно как някои социалисти си играят популистки с фактите.

Когато българските социалисти жонглират с истината добре е да не забравят, че вече не е 1984, когато можеха да подменят реалността с празни лозунги и думи. В Европейския парламент има прозрачност и всичко е видимо за тези, които се интересуват. Явно обаче г-жа Йотова предпочита да идва в Европейския парламент, за да прави политически изказвания, а не да работи за европейското законодателство. Иначе вместо да се изявява по националния ефир тази седмица щеше да е в Страсбург, където тече пленарно заседание на Европейския парламент. Все пак за 2 години мандат младата социалистка се е изказала едва 9 пъти в парламента. Ако приемем, че средната дължина на едно изказване тук е 1 минута, това прави 9 минути за 2 години. 



Тагове:   ток,


Гласувай:
0



1. анонимен - tochno tova ochakvax da chuia sn...
25.03.2009 20:22
tochno tova ochakvax da chuia snoshti ot BB i/ili ekip, da popitat kakvo rpavi Iotova v studioto sled kato ima plenarna sesia v Strasbourg. Za sujalenie, nikoi ne seti da go napravi i mnogo se radvam, che chrez tozi tvoi comentar tova niama da ostane nezabeliazano i nerazbrano
цитирай
2. анонимен - И?
25.03.2009 20:46
Колко минути се е изказвал депутатът Н.Младенов?
И защо не отговорихте на въпроса "защо са недоволни хората?"
цитирай
3. анонимен - bTV - komicite
25.03.2009 21:27
помислих, че съм сбъркал програмата и часа! Това не беше дебат а шоу вместо латиноамерикански сериал.
Защо не беше проведен 1-2 седмици преди изборите, а сега преди дори окончателен закон за изборите и регламент. Останах с впечатлението,че още малко ще се прегърнат накрая като намек за следизборна коалиция. Явно има нещо гнило в извънпарламентарната опозиция с претенции за дясно от центъра амбиции.
цитирай
4. анонимен - Г-н Младенов, Не Ви ли е "ср...
29.03.2009 17:19
Г-н Младенов,
Не Ви ли е "срам"? Уплашихте горката женица и тя не дойде в предаването!
Надявам се, че имате чувство за хумор и няма да ми се разсърдите.
Не е ли жалко, когато хората доброволно капитулират пред очевидни истини и факти, а след това имат наглостта да се появят пред нас избирателите и да поискат гласа ни? Не е ли жалко, че 20 г. след началото на промените, муцуните са стари и оскубани, но все същите? Не е ли жалко, че не сме променили първо себе си, а искаме да променяме държавата си?
Ако се абстрахирате от служебното си положение и професията си, ако бяхте обикновен гражданин, който няма нищо общо с политиката, Вие лично бихте ли гласували за една такава кандидатка, която даже няма смелостта да застане открито пред избирателите си и пред своя политически опонент? Не, нали?
Е, с какъв морал тогава старите муцуни искат да ни налагат "новия" си морал?
цитирай
5. marystaneva - ЛЪЖЛИВОТО ОВЧАРЧЕ – Българска „приказка”
03.04.2009 04:30
/Защо не им вярвам? – Защото са социалисти./

Манипулирани истини

Публикуване: 30.03.2009, 15:34 http://money.ibox.bg/comment/id_1592816654

На 24 март 2009г. се състоя широко прокламираният титаничен двубой на икономическата арена между двамата силни в нашата политика. Дуелът беше иницииран и предизвикан от безалтернативната партия и безалтернативния й премиер. Инициаторът си беше направил сметката - покрай всичко друго най-вече рекламиране на "безспорните" си управленски предимства преди да е станало късно, т.е. преди икономиката да е рухнала под влияние на безспорните политико-управленски грешки.
Самодоволният премиер видимо се забавляваше, когато жонглирайки майсторски с истината, усещаше удивлението в очите на електората по същия начин, както зрителят удивено следи илюзиониста на сцената, въпреки че не вярва на случващото се, но и не може да си обясни как се формира илюзията.
Покрай всичко друго, което премиерът успя да научи през тези дълги четири години на своето управление, е и манипулирането с истината......

Цялата статия можете да прочетете на посочения по-горе линк.

За мен полу-истината си е лъжа. Също както когато убеждаваха полицаите колко са добре и как за четири години заплатите им са се "вдигнали" с 50%, но пропуснаха да кажат, че за същия период цените се увеличиха двойно, от което следва, че покупателната способност на същите тези заплати се е намалила поне с 25%. Писна ми от социалисти!

цитирай
6. анонимен - такива прелетни птички, като Н. ...
13.05.2009 12:22
такива прелетни птички, като Н. Младенов, които кацат ту тук ту там , според това кой е по зъбат като него , не ми то хвали, рано или късно те са кауза пердута
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmladenov
Категория: Политика
Прочетен: 929457
Постинги: 87
Коментари: 633
Гласове: 1350
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол