Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2007 14:46 - Понеделник, 17 септември
Автор: nmladenov Категория: Политика   
Прочетен: 4922 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 19.09.2007 11:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
7:10 - Излитам за Брюксел през Мюнхен. Спи ми се, че две не виждам. Добре че мога да спя в самолета и се събудих чак след като кацнахме във Мюнхен. Бърза смяна на самолетите и 10:30 кацнах в Брюксел. Микробуса на ЕП ме докара до сградата на парламента, изтичах до апартамента да се преоблека.   12:00 - кратка среща с екипа да прегледаме програмата за седмицата, а тя е доста натоварена. Няма да може всичко сега да обсъдим и ще трябва да се съберем пак в края на деня.   14:00 - благодарение на това, че Петър е тук с кола и има GPS с малко закъснение успяваме да стигнем до офиса на Европейския център за защита на потребителите в Брюксел (www.eccbelgium.be).  Поискахме срещата тъй като само в България и Румъния все още няма такива центрове. Предстои да се отрие такъв в София догодина. Така поне ме увери Мeглена Кунева, която миналата седмица докладва в Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите. Срещата беше много полезна и мисля, че ще можем да сме от полза на колегите с София, когато започнат работа. Планирахме подобно посещение и в Кехл, Германия.   15:30 - пристигна искане за среща от една от европейските асоциации на малки и средни предприятия във връзка с предстоящия дебат за Общата рамка за пускането на продукти на пазара Добре че преди време поисках (и получих) от Министерството на икономиката българската позиция, та има по какво да се ориентираме. Още работа за Петър - ще трябва да види информацията от София и предложенията на европейската асоциация и да решим какво да подкрепим от тях.   16:00 - Започна дискусия, организирана от ЕНП-ЕД, за шерият (ислямското законодателство) в Европа. Дискусията беше изключително интересна с докладчици от университета в Льовен, Ватикана и две представителки на иранската емиграция. В началото започна скучноватичко, но аз не можах да се въздържа и взех думата. За мен този дебат е политически, т.е. проблемът не философски, а практически. Защото т.нар. политически ислям през последните години използва правата и свободите, които има в Европа, за да налага крайните си ксенофобски тези. Ако искаме да се справим с този проблем трябва да започнем диалог с хора най-вече в Близкия изток, които не споделят радикалната интерпретация на ислямистите. А такива има много и аз лично се уверих в това през последната година в Близкия изток. Това, разбира се, предизвика бурна дискусия по-скоро в полза на моята теза.   18:00 - Даниела тръгна за летището, за да посрещне Ренета, която пристигна днес от България. Исках да прекара няколко дни тук, за да може да се запознае с екипа и работата ни, та като направим информационния център да бъде бъдем наистина полезни. Георги - за пореден път - говори с поредния мобилен оператор, от който се опитваме да вземем телефони за цялата българска група в ЕНП-ЕД. Белгийската бюрокрация е убийствена! Битката продължава. както и битката за да получим рекламни материали от фракцията за Русе...
19:00 - Най-после успяваме да седнем с Георги и да прегледаме дневния ред на външната комисия, а той има ключови въпроси за България. Започнахме от доклада за политиката на ЕС към съседните страни. Докладът е балансиран и май няма да правим поправки по него. Както и по доклада за Турция. Аз не можах да присъствам на последното заседание на комисията, но добре че той беше, та сега сме наясно с дебатите, които са текли там. За последно оставихме най-важното - докладът на Сайръс-Волски за бъдещата обща външна политика в областта на енергетиката на Европа. Този доклад ще влезе на дебат в пленарна зала в Страсбург следващата седмица и сигурно ще бъде гласуван през октомври. Решихме, че ще искам думата за изказване в зала и го изпратихме и до колеги в София за мнение.   20:00 - излизайки от ЕП Брюксел ни посрещна с поредния дъжд. Рени пристигна и набързо вечеряхме.   23:30 - заспах след кратък и неуспешен опит да прочета още малко от доклада на Сайръс-Волски.


Тагове:   понеделник,


Гласувай:
0



1. анонимен -
18.09.2007 15:28
ужасна история
цитирай
2. mapplethorpecala - поздравления за ники младенов. ...
18.09.2007 15:35

поздравления за ники младенов.

страшно добро впечетление ми прави това,че сте решил да поддържате връзка с тези,на които сте избрал да сте в услуга с умения и търпението си и които в някакъв смисъл вярвате,че представлявате!
общо взето човек представлява само себе си ,всичко и нищо.

но това е много хубаво.

нека да се почим от николай.

въпреки очевидно стегнатата програма той е отделил достатъчно време з да разкаже за това,което му се случва,а не да пише формален доклад.

лично на мен ми се иска Ники да пише малко по-подробно!
например:
не:
състоя се разговор на тема политически ислям и моята нагласа е еди каква си,а
да опише същността на разговора.тази елипса ми се струва малко по-голяма.а и си мисля,че едно по-подробно описание на тези неща би направило тези текстове да изглеждат съвсем иначе.
не само като архив на епохата,софт анропология,а дори някакви хора,които се занимават с литература биха могли да ползват неговите включвания за да са им живи образите,ако пишат напр. кино сценарий!

така постовете ще станат още по-живи и ние ще можем да да почувстваме енергията (ако има такава) на това,което е призвано да издърпа европа на рогата си
цитирай
3. анонимен - шария
18.09.2007 16:09
не е ли всъщност "шериат"? Както и да е, ще ми е интересно да следя историите ви, особено ако навлизате с по още 1-2 изречения в по-любопитните детайли. Поздрав
цитирай
4. анонимен - От предния коментар става ясно
18.09.2007 17:38
кои са хората - Ники Младнов ги е описал много добре в първоначалния си коментар. Който е искал да проследи процеса трябва да го започне от началото.
цитирай
5. liliahristova - Този постинг е за категория "Лични дневници"
19.09.2007 01:27
Дори и там пишещите са по-конкретни и споделят истински неща. От текста на Н. Младенов може само да се разбере кой накъде е пътувал и кого и кога е изпращал или посрещал.
Е, това ли е работата на евродепутата???
цитирай
6. viovioi - 15.30
19.09.2007 19:07
Интересно. Европейска асоциоация, която навярно защитава интересите на малки и средни предприятия.Значи правилно си мислех, че е гъчкано от лобисти.Може би става въпрос за защита на интереса на производителите на "тези продукти" от вносители от трети страни на идентични стоки на дъмпингови цени? Не схванах добре. И от там бам в TARIK някой регламент. Знам аз тези защити на глобалистичните интереси на големи концерни, не ни разправяй че на някой му пука за дребни и средни...Тези защити са нелоялни ограничения и вътрешнообщностни трикове за контрол на пазарите. Не че съм подозрителна ами съм категорична в негативното си отношение по този въпрос. Това ще ни върне към времената на СИВ(може да си по-млад) и да не знаеш как всичко бе по линията на СИВ.А сега ще ни е по линията на ЕС. Но ти дерзай, нищо лично!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmladenov
Категория: Политика
Прочетен: 929406
Постинги: 87
Коментари: 633
Гласове: 1350
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол